
- reklama -
Suroviny
- 150 g hladké mouky
- 75 g másla
- 1 vejce
- hrst lišek nebo hříbků
- 150 g husté zakysané smetany
- 2 vejce
- snítka rozmarýnu
- mletý bílý pepř
- lžíce parmazánu
- 50 ml octa
- bobkový list
- 3 nová koření
- 5 zrnek pepře
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do prosáté mouky nakrájíme máslo, přidáme jedno vejce, špetku soli a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do folie a dáme minimálně na hodinu do lednice.
-
V hrnci přivedeme k varu půl litru vody s kořením a octem, vložíme pokrájené houby a vaříme 10 minut. Zcedíme a necháme okapat.
-
Zakysanou smetanu našleháme s vejcem, osolíme, opepříme a přidáme jemně nasekané jehličky rozmarýnu.
-
Těsto rozdělíme na čtyři díly, rozválíme a vyložíme formičky. Do každé dáme zakysanou smetanu, rozdělíme houby, posypeme parmazánem a dáme péct zhruba 25 minut při 180°C.
Poznámka od kuchařky
Těsto stačí na čtyři formičky o průměru 12 cm.
Kuchařka: maris