- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 30 dkg pevných hub
- 1 syrová paprika
- 1 chilli paprička
- 1 větší cibule
- rajský protlak 200 ml
- 1 plechovka červených sterilovaných fazolí
- sůl
- cukr
- sádlo (olej 3 pol. lžíce)
Postup přípravy receptu
-
Na sádle (oleji) zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené houby a dusíme cca 20 minut (nutno mírně podlévat vodou).
-
Po 10 minutách přidáme na kostičky nakrájenou syrovou papriku a dále dusíme. Jsou-li houby dostatečně udělané a voda odpařená, přidáme rajský protlak, sůl a dle chuti cukr, na jemno nakrájenou chilli papričku.
-
Nakonec vsypeme scezené fazole a necháme ještě asi 5 minut dusit. Můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Pro toho, kdo nesnese čerstvé chilli, je možné nahradit rajský protlak ostrým kečupem.
Kuchař: pepab