- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 80 g rozpuštěného tuku
- 1 vejce
- 10 g droždí
- 2 dl mléka
- sůl
- Náplň:
- 500 g lesních hub
- zelená část pórku
- 1 velká cibule
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje
- pepř
- sůl
- majoránka
- mletý kmín
- Na potření:
- 1 vajíčko
- Na posypání:
- kmín
- lněné semínka
- sezamová semínka
Postup přípravy receptu
-
Všetky prísady na cesto dáme do misy a vymiešame dobre na hladké cesto. Necháme podkysnúť asi 30 min (pozor, nevykysne ako cesto s väčším obsahom droždia).
-
Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a pór ( krátko ).
-
Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a podíme dovtedy, kým sa všetka tekutina nevydusí ( cca 20 minut ).
-
Potom dochutíme radcou a majoránkou, vmiešame vajíčka a necháme na ohni stuhnúť. Odstavíme a necháme vychladnúť.
-
Cesto vyvaľkáme asi na 1,5 cm hrúbku, narežeme na štvorce, na každý dáme náplň a vytvarujeme buchty.
-
Uložíme na plech, potrieme vajíčkom, posypeme ľanovým alebo sezamovým semienkom a rascou a upečieme.
-
Podávame teplé s čajom, ale sú dobré aj vychladnuté. A výborné sú k vínku a pivu.
Kuchařka: tejaja