
- reklama -
Suroviny
- 1000 g kysaného zelí
- 150 g zelené čočky
- 500 g mražených lesních hub
- voda
- sůl
- 10 kuliček pepře
- kmín
- 3 kuličky nové koření
- 2-3 bobkové listy
- tekuté polévkové koření, kostka Maggi (kdo používá)
- Zásmažka:
- 1 menší cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 3-4 stroužky česneku
- červená mletá paprika sladká
- červená mletá paprika pálivá
- zakysaná smetana k servírování
Postup přípravy receptu
-
Prebratú šošovicu umyjeme a dáme variť.
-
Kapustu premyjeme, prekrájame a spolu s mrazenými lesnými hubami dáme variť do vody. Pridáme koreniny.
-
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, smažíme, zasypeme múkou, ešte smažíme. Vypneme zdroj tepla, pretlačíme cesnak, zasypeme mletou paprikou, premiešame. Vlažné rozšľaháme so studenou vodou. Do uvarenej kapusty s hubami vlejeme rozšľahanú zásmažku, prevárame, pridáme uvarenú šošovicu, ešte prevaríme. Dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Podávame s kyslou smotanou a čerstvým chlebom.
Kuchař: magdalenka