
- reklama -
Suroviny
záleží na množství
- zbytky hub (nevzhledné houby, odřezky apod.)
- sůl
- kmín drcený
Postup přípravy receptu
-
Tyto zbytky nakrájíme na drobné kousíčky, vložíme do kastrolu, mírně osolíme (můžeme přidat i kmín) a podlijeme malinko vodou. Dusíme asi 20 min., během dušení sbíráme pěnu ze šťávy a dáváme stranou do hrnku. Rozdušené houby propasírujeme nebo rozmixujeme.
-
Do směsi nalejeme zpět onu pěnu a produsíme na konzistenci sirupu (rosolu apod.).
-
Směs dáme do malých skleniček a sterilizujeme ve vodní lázni 40 minut na 90°C. Použití – jako houbové koření do omáček, polévek apod.
Poznámka od kuchařky
Výborné využití všech odřezků nebo zbytků, které je ale škoda vyhodit.
Kuchařka: spagetka