
- reklama -
Suroviny
- 2 kuřecí stehna
- 150 g domácího uzeného
- 1 velká cibule
- 250 g čerstvých žampionů, nebo jedna plechovka krájených
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 2 hrsti hrášku
- 1 menší žlutá kapie
- 1 gelový kuřecí bujón Knorr
- 1 dl vývaru z těstovin
- olivový olej
- sůl, bílý pepř
- Dále:
- 1 balení čerstvých raviol s lilkovou náplní
- cherry rajčátka
- rozmarýn
- pár zelených stonků jarní cibulky na ozdobu.
Postup přípravy receptu
-
Stehna vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Uzené a kapii na proužky, cibuli na drobno, očištěné žampiony na plátky a řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na půlkolečka.
-
Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, přecedíme a necháme je v teple. 1 dl vody z těstovin necháme na pozdější použití.
-
Na pánvi s olejem osmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a zprudka opékáme se všech stran, až již není růžové a je měkké. Trvá to jen krátce.
-
Přidáme žampiony, celer, uzené, hrášek, kapii.
Vše promícháme, opepříme a přidáme 1 dl vody z těstovin s rozpuštěným bujónem. -
Krátce ještě podusíme, ochutnáme a je-li potřeba, osolíme a ještě opepříme.
-
Servírujeme zdobené plátky jarní cibulky, cherry rajčátky a rozmarýnem.
Kuchařka: medanek