- reklama -
Suroviny
- miska lesních hub
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 bobkový list
- sladká paprika
- zeleninový vývar
- 1-2 lžíce octa
- 2 lžíce zakysané smetany + trochu k podávání
- svazek libečku
- 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Houby dobře očistíme a nakrájíme na plátky.
V hrnci rozpustíme máslo a vhodíme nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme nakrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme paprikou a moukou, promícháme a malou chvilku necháme restovat a pak zalijeme zeleninovým vývarem. -
Do hrnce přidáme bobkový list, kmín, osolíme a necháme pomalu 20 minut provářet, občas zamícháme.
Na konci vaření ochutíme octem a pepřem. Nakonec polévku zjemníme zakysanou smetanou. -
Lžíci nakrájeného libečku dobře rozmixujeme s olivovým olejem, zbytek posekaného libečku vmícháme do hotové polévky.
Porce polévky v talíři doplníme lžičkou zakysané smetany a pokapeme libečkovým olejem.
Kuchařka: Angel 666