Houbová polévka s libečkem

57
- reklama -

Suroviny

miska lesních hub
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 cibule
sůl
pepř
drcený kmín
1 bobkový list
sladká paprika
zeleninový vývar
1-2 lžíce octa
2 lžíce zakysané smetany + trochu k podávání
svazek libečku
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Houby dobře očistíme a nakrájíme na plátky.
    V hrnci rozpustíme máslo a vhodíme nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme nakrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme paprikou a moukou, promícháme a malou chvilku necháme restovat a pak zalijeme zeleninovým vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce přidáme bobkový list, kmín, osolíme a necháme pomalu 20 minut provářet, občas zamícháme.
    Na konci vaření ochutíme octem a pepřem. Nakonec polévku zjemníme zakysanou smetanou.

  3. Lžíci nakrájeného libečku dobře rozmixujeme s olivovým olejem, zbytek posekaného libečku vmícháme do hotové polévky.
    Porce polévky v talíři doplníme lžičkou zakysané smetany a pokapeme libečkovým olejem.