Houbová polévka s kadeřávkem a těstovinou

63
- reklama -

Suroviny

1 cibule
2 stroužky česneku
2 hrsti sušených hub (předem namočených)
několik větších listů kadeřávku
2 lžíce rajského protlaku
2 hrsti drobnějších těstovin
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z kadeřávkových listů odstraníme tuhé stonky a kadeřávek nakrájíme na menší kousky.
    Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, když zesklovatí, přidáme připravený kadeřávek a scezené houby. Krátce orestujeme a přimícháme nadrobno nasekané stroužky česneku a rajský protlak.

  2. Vše zalijeme horkou vodou a necháme 10 minut vařit.
    Pak vsypeme těstoviny, dobře promícháme a necháme vařit tak dlouho, až jsou těstoviny měkké.
    Polévku podle potřeby dosolíme, opepříme a vypneme.
    Na talíři můžeme polévku ještě ozdobit několika kousky syrového kadeřávku.