
- reklama -
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti sušených hub (předem namočených)
- několik větších listů kadeřávku
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 hrsti drobnějších těstovin
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Z kadeřávkových listů odstraníme tuhé stonky a kadeřávek nakrájíme na menší kousky.
Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, když zesklovatí, přidáme připravený kadeřávek a scezené houby. Krátce orestujeme a přimícháme nadrobno nasekané stroužky česneku a rajský protlak. -
Vše zalijeme horkou vodou a necháme 10 minut vařit.
Pak vsypeme těstoviny, dobře promícháme a necháme vařit tak dlouho, až jsou těstoviny měkké.
Polévku podle potřeby dosolíme, opepříme a vypneme.
Na talíři můžeme polévku ještě ozdobit několika kousky syrového kadeřávku.
Kuchařka: Angel 666