Houbová polévka s cizrnou a kadeřávkem

44
- reklama -

Suroviny

1 hrst sušených hub
200 g uvařené cizrny / nebo okapané konzervované /
3-4 listy kadeřávku
3 brambory
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1 lžička mletého kmínu
zeleninový vývar
majoránka
sůl
pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou cibuli, houby, kmín, vše osmahneme, přisypeme mouku a připravíme jíšku.
    Zalijeme ji chladným vývarem, prošleháme, osolíme a přivedeme k varu.


    Zobrazit celý recept

  2. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky a vaříme doměkka. Před koncem vaření vložíme nakrájený kadeřávek a společně dovaříme. Na závěr přisypeme uvařenou cizrnu , dochutíme majoránkou, pepřem a necháme ještě přejít varem.

  3. Na talířích posypeme jemně nakrájenou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Kdo je zvyklý sušené houby předem namáčet, může tak udělat a přidat je i s vodou, ve které byly.