Houbová omáčka se zakysanou smetanou

277
- reklama -

Suroviny

čerstvé houby (na větší kusy)
3 kuličky nového koření
3 kuličky černého pepře
2-3 bobkové listy (podle velikosti)
1 cibule (vcelku)
zakysaná smetana
smetana na šlehání
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Houby nakrájíme na větší kusy a necháme 5 minut projít varem. Poté slijeme a propláchneme studenou vodou a vložíme zpět do hrnce.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme vodu a koření s cibulí. Necháme dojít k varu, 20 minut vaříme. Vyndáme cibuli, osolíme, zahustíme moukou s vodou a necháme 5-10 povařit.

  3. Závěrem vmícháme zakysanou smetanu a trochu smetany na šlehání pro zjemnění. Pak jen ještě nezapomenout vyndat koření. Podává se s houskovým knedlíkem a v hlubokém talíři.

Poznámka od kuchařky

Recept jde v naší rodině už přes generace a všichni jí milujeme 🙂