Houbová čína v dalamánku

44
- reklama -

Suroviny
2 porce

200 g tvrdých hub (já měla žampiony)
1 vejce
Solamyl
4 PL olivového oleje (nejlépe extra virgin)
2 PL sójové omáčky
3 hrsti pokrájeného čerstvého červeného zelí
1 cibule
4 stroužky česneku
1 barevná paprika
kousek pórku
kari
pepř
pálivá paprika nebo chilli
(event. další zelenina: jarní cibulka, bílé zelí atd.)
chlebový dalamánek nebo malý kulatý chlebík

Postup přípravy receptu

  1. Houby si pokrájíme na menší kousky, já krájela žampiony na 1/4, které namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme v solamylu.


    Zobrazit celý recept

  2. Takto připravené houby orestujeme na oleji dozlatova a vyndáme z pánve.

  3. Do pánve dáme restovat postupně všechnu zeleninu cibuli, česnek, zelí, papriku a nakonec pórek.

  4. Pak vrátíme zpět houby, okořeníme a koření velmi krátce zarestujeme a zastříkneme sójovkou. Dále již nevaříme a necháme ještě asi 2 min. dojít.

  5. V tomto čase odkrojíme vršek chlebového dalamánku nebo malého kulatého chlebíku a vnitřek vydlabeme.

  6. Do připravené chlebové mističky neservírujeme houbovou čínu.