- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g tvrdých hub (já měla žampiony)
- 1 vejce
- Solamyl
- 4 PL olivového oleje (nejlépe extra virgin)
- 2 PL sójové omáčky
- 3 hrsti pokrájeného čerstvého červeného zelí
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 barevná paprika
- kousek pórku
- kari
- pepř
- pálivá paprika nebo chilli
- (event. další zelenina: jarní cibulka, bílé zelí atd.)
- chlebový dalamánek nebo malý kulatý chlebík
Postup přípravy receptu
-
Houby si pokrájíme na menší kousky, já krájela žampiony na 1/4, které namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme v solamylu.
-
Takto připravené houby orestujeme na oleji dozlatova a vyndáme z pánve.
-
Do pánve dáme restovat postupně všechnu zeleninu cibuli, česnek, zelí, papriku a nakonec pórek.
-
Pak vrátíme zpět houby, okořeníme a koření velmi krátce zarestujeme a zastříkneme sójovkou. Dále již nevaříme a necháme ještě asi 2 min. dojít.
-
V tomto čase odkrojíme vršek chlebového dalamánku nebo malého kulatého chlebíku a vnitřek vydlabeme.
-
Do připravené chlebové mističky neservírujeme houbovou čínu.
Poznámka od kuchařky
Recept je odvozen od http://www.toprecepty.cz/recept/7236-zuzli-muzli/ a http://www.toprecepty.cz/recept/3145-veprove-po-ci…
Kuchařka: Paprika