
- reklama -
Suroviny
záleží na velikosti plněných sklenic
- 1 kg hub
- 50 dkg paprik
- 30 dkg cibule
- nálev:
- 1dcl octa
- 1 dcl oleje
- 150 ml ostrého kečupu
- 1,5 dkg soli
- 10x nové koření
- 10x bobkový list
- 5 chilli papriček sušených
- 7,5 dkg cukr písek
Postup přípravy receptu
-
Houby (nejlepší je směs hřibovitých) očistit, nakrájet nadrobno (cca 1x1cm), krátce povařit (2-3min.), propláchnout.
-
Cibuli a papriku nakrájet nadrobno.
-
Nálev povařit, koření vyndat, zchladlé nalít na houby s paprikou a cibulí.
-
Nechat 1 den odležet v chladnu a 2. den sterilovat cca 1 hod.
-
Dávám do malých skleniček např. od výživy či marmelád, lépe se spotřebuje při jednom jídle a nehrozí hromadění načatých sklenic v lednici
Poznámka od kuchařky
Zdroj: od mámy, netuším, kde k němu přišla ona
Kuchařka: isindy