Houbová asijská polévka

62
- reklama -

Suroviny

150 g japonských hub Shimeji (šimedži)
menší hrst Jidášova ucha,
předem namočeného 2 hodiny
1 čínské zelí Pak choi
svazek rýžových nudlí
1 litr silného drůbežího vývaru
1 lžička mletého zázvoru
chilli vločky
sojová omáčka
sůl – nemusí být
lístky koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Z Jidášova ucha odstraníme tvrdší části a nakrájíme ho na menší kousky. Shimeji očistíme, delší nožičky nakrájíme. Vývar přivedeme k varu, vložíme Jidášovo ucho a zázvor, vaříme cca pět minut, přidáme shimeji a vaříme dál cca deset minut.

  2. Pak choi očistíme, nakrájíme a přidáme do polévky (Pak choi je křehké, nemusí se vařit, stačí přidat do horké polévky). Dochutíme sojovou omáčkou a chilli.

  3. Nudle připravíme podle návodu a rozdělíme do misek. Zalijeme polévkou a doplníme lístky koriandru.

Poznámka od kuchařky

Shimeji kupuji v Albertu, ale bohužel nepatří do stálého sortimentu a jejich dodávky jsou nepravidelné.