
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 2 dl mléka
- 20 g bílé čokolády – i více
- 1 menší svitek skořice
Postup přípravy receptu
-
Mléko se skořicí přivedeme k varu a zvolna mírně vaříme zhruba 5 minut.
-
Mléko odstavíme, vyjmeme skořici, přidáme na kousky nalámanou bílou čokoládu. Mícháme, až se nám čokoláda rozpustí, už nevaříme.
-
Před podáváním mléko s čokoládou vyšleháme ponorným mixérem. Já použila frapovač.
-
Nalijeme do silnostěnné sklenice nebo šálku a podáváme. Nápoj se taky může ochutit hřebíčkem, anýzem nebo meduňkou. Pěnu můžeme dozdobit strouhanou čokoládou nebo hoblinkami s troškou mleté skořice. Můžeme přidat i sladkou smetanu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Delikatesy
Kuchařka: Merylas









