Horká bílá čokoláda

51
- reklama -

Suroviny
1 porce

2 dl mléka
20 g bílé čokolády – i více
1 menší svitek skořice

Postup přípravy receptu

  1. Mléko se skořicí přivedeme k varu a zvolna mírně vaříme zhruba 5 minut.

  2. Mléko odstavíme, vyjmeme skořici, přidáme na kousky nalámanou bílou čokoládu. Mícháme, až se nám čokoláda rozpustí, už nevaříme.

  3. Před podáváním mléko s čokoládou vyšleháme ponorným mixérem. Já použila frapovač.

  4. Nalijeme do silnostěnné sklenice nebo šálku a podáváme. Nápoj se taky může ochutit hřebíčkem, anýzem nebo meduňkou. Pěnu můžeme dozdobit strouhanou čokoládou nebo hoblinkami s troškou mleté skořice. Můžeme přidat i sladkou smetanu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Delikatesy