- reklama -
Suroviny
4 a více
- 1 kuře (nebo kuřecí stehenní řízky)
- 3 lžíce sádla
- 2 cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- sůl
- vývar
- 2 zelené papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 6 žampiónů
- malá sklenka pálenky (meruňkovice, vodka aj.)
Postup přípravy receptu
-
Kuře buď naporcujeme na malé kousky, nebo ho vykostíme a pokrájíme (lze s úspěchem použít i kuřecí stehenní řízky).
-
Na sádle osmahneme na kousky nakrájené kuře spolu s nakrájenou cibulí. Zasypeme mletými paprikami, osolíme, podlijeme vývarem, přidáme nakrájené papriky a žampióny, dusíme doměkka a nakonec zahustíme protlakem.
-
Guláš dáme na talíř i s kousky měkkého kuřete, polijeme pálenkou, zapálíme a zhasneme plamen. Podáváme s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Efekt s hořícím alkoholem je zajímavý hlavně pokud guláš podáváme jako večeři návštěvě, ale je to pěkné zpestření i pro rodinu.
Kuchařka: MamlajdaD