
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg mletého masa
- 1 cibule
- 2 lžíce hořčice (plnotučné i kremžské)
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 dl mléka
- 2 rohlíky
- 1 vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, utřený česnek a oba druhy hořčice.
-
Cibuli nakrájíme na hodně drobné kousky a spolu s vajíčkem vmícháme do mletého masa.
-
Rohlíky natrháme na kousky, namočíme do hrnku s mlékem a vmícháme jako poslední do připravené směsi.
-
Z té pak vytvarujeme jednu velkou, nebo dvě malé šišky, povrch potřeme hořčicí, obalíme ve strouhance a vložíme do pekáčku který je vymaštěný olejem.
-
Lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě při teplotě 180 °C do zlatavé barvy.
-
Během pečení maso opakovaně podléváme a když se začne tvořit kůrka, opět ji můžeme potřít hořčicí. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jinou bramborovou přílohou.
Kuchařka: Kroupovka