Holubky v paprikové omáčce

63
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 listy hlávkového zelí
3 červené kapie (papriky)
5 dkg rýže
20 dkg mletého masa
1 středně velká cibule
1 až 2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
pepř dle chuti
sůl dle chuti
kmín dle chuti
1 vejce
1 litr vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme. Hlávkové zelí povaříme do změknutí. Mezitím si mleté maso, uvařenou rýži, vejce, utřený česnek a koření smícháme dohromady. Masovou směs zabalíme do lupenu.


    Zobrazit celý recept

  2. V kastrolu si osmažíme dozlatova cibuli. Přidáme papriku a orestujeme, zalijeme vývarem. Přidáme balené zelí a vaříme. Uvařené zelí vyjmeme.

  3. Rozvařené papriky rozmixujeme nejlépe tyčovým mixerem. Dochutíme solí, pepřem, kmínem. Nic nezahušťujeme. Je zahuštěn rozmixovanými paprikami.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha vhodné: kynutý knedlík, rýže, brambor.