
Suroviny
4 porce
- 1 holandský řízek
- 2 kolečka tvarůžků
- 3 vajíčka
- 1 lžíce vody
- mletý černý pepř
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- jemně nasekaná hladkolistá petrželka (s libečkem)
Postup přípravy receptu
-
Holandský řízek řízek nakrájíme na 0,5-1cm plátky(to podle velikosti „holanďana“), tvarůžky na 1cm hranolky.
-
Do hrníčku rozklepneme vajíčka, opepříme, přidáme lžíci vody, jemně nasekané „zelené“ a důkladně promícháme.
-
Na rozehřátou pánev s olejem dáme nakrájené holanďany, lehce orestujeme, otočíme, zalijeme rozšlehanými vajíčky, přidáme hranolky „tvarglů“ a pánev přikryjeme pokličkou.
-
Zhruba po třech minutách „špízneme“ pod pokličku a pokud jsou vejce ještě tekutá, vylijeme po okraji pánve 4 lžičky horké vody, přikryjeme pokličkou a do dvou minut by omeleta měla být zatáhla. Podáváme s lehkým zeleninovým salátem a pečivem.
Poznámka od kuchařky
Nepoužil jsem sůl, protože řízek je osolený a tvarůžky dodají správný říz. Samozřejmě místo tvarůžků lze použít Niva, uzená cihla apod.









