Holandskološtická rychlá omeleta

63
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 holandský řízek
2 kolečka tvarůžků
3 vajíčka
1 lžíce vody
mletý černý pepř
2 lžíce slunečnicového oleje
jemně nasekaná hladkolistá petrželka (s libečkem)

Postup přípravy receptu

  1. Holandský řízek řízek nakrájíme na 0,5-1cm plátky(to podle velikosti „holanďana“), tvarůžky na 1cm hranolky.

  2. Do hrníčku rozklepneme vajíčka, opepříme, přidáme lžíci vody, jemně nasekané „zelené“ a důkladně promícháme.

  3. Na rozehřátou pánev s olejem dáme nakrájené holanďany, lehce orestujeme, otočíme, zalijeme rozšlehanými vajíčky, přidáme hranolky „tvarglů“ a pánev přikryjeme pokličkou.

  4. Zhruba po třech minutách „špízneme“ pod pokličku a pokud jsou vejce ještě tekutá, vylijeme po okraji pánve 4 lžičky horké vody, přikryjeme pokličkou a do dvou minut by omeleta měla být zatáhla. Podáváme s lehkým zeleninovým salátem a pečivem.

Poznámka od kuchařky

Nepoužil jsem sůl, protože řízek je osolený a tvarůžky dodají správný říz. Samozřejmě místo tvarůžků lze použít Niva, uzená cihla apod.