Holandské řízky – odlehčené

74
- reklama -

Suroviny

500 g mletého bůčku
150 g uvařených brambor (cca 2 střední)
150 g strouhaného sýru Gouda
100 ml studeného mléka
sůl
pepř
vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Bůček smícháme s mlékem a dáme na dvě hodinky do lednice. Poté přidáme sýr a jemně nastrouhané brambory. Směs propracujeme a dochutíme.

  2. Tvoříme ploché řízky a obalujeme v trojobalu. Smažíme v dostatečné vrstvě oleje z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

Poznámka od kuchařky

Řízky jsou šťavnaté a brambory tam nejsou cítit. Se směsí se dobře pracuje, je pevná a nerozpadá se.