
- reklama -
Suroviny
- 1-2 dýně hokkaidó
- mleté maso
- sůl
- koření na mleté maso
- vejce
- možno strouhaný sýr
- neloupané brambory
- česnek
- cibule
- trocha oleje
- drcený kmín
- smetana
Postup přípravy receptu
-
Dýním odkrojíme vršek a vydlabeme semínka a „provázky“. Maso ochutíme, přidáme vejce, sýr a dýně naplníme a zakryjeme jejich odkrojeným vrškem.
-
Omyté brambory a oloupanou cibuli nakrájíme na silná kolečka. Plech vymastíme a sypneme na něj krájený česnek. Dále na něj uložíme naplněné dýně a okolo nich natěsno naskládáme brambory a cibuli. Osolíme, sypneme kmínem a dáme péct (přibližně na 190-200°C).
-
Po 30 minutách brambory zalijeme smetanou a dopečeme (asi při 170°C).
Kuchařka: cathleen