- reklama -
Suroviny
2 porce
- hokkaido (1/2 malé dýně nebo 1/4 velké dýně)
- 1 kuřecí prso
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
-
Hokkaido, česnek i kuřecí maso nakrájíme na kostky a dáme vařit zhruba na 15 minut do hrnce. Osolíme, opepříme.
-
Až dýně změkne, slijeme vodu a dýni s kuřecím rozmixujeme tyčovým mixérem na „pastu“.
-
Přidáme majoránku a do mírně vychladlé směsi dáme 2 vejce.
-
Na rozpálenou pánev s kapkou oleje klademe placky tlusté zhruba 1,5 cm a smažíme dozlatova (2 minutky z každé strany – záleží na pánvi, sporáku..).
Poznámka od kuchařky
Podáváme se sýrem cottage a zeleninou.
Kuchařka: Lucie95