
Suroviny
- 350-400 g dýně Hokkaido
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce dětské krupičky
- 5-7 lžic hladké mouky
- sůl
- brynza (cca 200 g)
- slanina (podle chuti)
Postup přípravy receptu
-
Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka. Mezitím vyškvaříme drobně nakrájenou slaninu dokřupava.
-
Z uvařené dýně slijeme téměř všechnu vodu, ale uschováme pro případné zředění. Ponorným mixérem rozmixujeme i s česnekem na pyré. Je-li moc husté, přidáme trochu odložené vody. Necháme vychladnout.
-
Do pyré vyklepneme vejce, dáme krupičku a přidáváme mouku, až vznikne polotuhé těsto jako na běžné halušky. Přes haluškovač vytřeme těsto do vroucí osolené vody. Po vyplavání halušky necháme minutku povařit a scedíme.
-
Halušky ihned promastíme tukem z vyškvařené slaniny a vmícháme brynzu. Množství podle chuti. Hotové porce posypeme křupavými škvarečky a ozdobíme petrželkou. Můžeme podávat.