Hokkaido „halušky“/nočky s brynzou

90
- reklama -

Suroviny

350-400 g dýně Hokkaido
1 vejce
1 stroužek česneku
2 lžíce dětské krupičky
5-7 lžic hladké mouky
sůl
brynza (cca 200 g)
slanina (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka. Mezitím vyškvaříme drobně nakrájenou slaninu dokřupava.

  2. Z uvařené dýně slijeme téměř všechnu vodu, ale uschováme pro případné zředění. Ponorným mixérem rozmixujeme i s česnekem na pyré. Je-li moc husté, přidáme trochu odložené vody. Necháme vychladnout.

  3. Do pyré vyklepneme vejce, dáme krupičku a přidáváme mouku, až vznikne polotuhé těsto jako na běžné halušky. Přes haluškovač vytřeme těsto do vroucí osolené vody. Po vyplavání halušky necháme minutku povařit a scedíme.

  4. Halušky ihned promastíme tukem z vyškvařené slaniny a vmícháme brynzu. Množství podle chuti. Hotové porce posypeme křupavými škvarečky a ozdobíme petrželkou. Můžeme podávat.

  5. Potraviny na tento recept jsem zakoupila na . Je to online farmářské tržiště, kde nakupujete od lokálních farmářů a výrobců kvalitní a opravdové potraviny.