Hokaido placičky pro kluky i holčičky

56
- reklama -

Suroviny

600 g dýně Hokaido
hrnek pikantní Hrašky
1/2 hrnku hladké mouky
1/2 hrnku celozrnné mouky (já dala špaldovou)
hrnek vody
velká cibule
4 stroužky česneku
lžička sušeného oregana
čerstvě mletý pepř
sádlo nebo olej na smažení placiček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dýni neloupeme, pouze zbavíme semen, a nakrájíme nahrubo.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme Hrašku, mouky, nadrobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, přidáme v dlaních podrcené oregano a vodu.

  3. Promícháme a podle potřeby přidáme vodu nebo naopak hladkou mouku. Nebo tu celozrnnou. Nebo Hrašku. To záleží na vás. Prostě těsto musí mít konzistenci jako na klasický bramborák.

  4. Na pánvi rozpálíme sádlo ( olej ) a polévkovou lžící ( vrchovatou ) klademe do horkého tuku hromádky těsta. Trošku zplacatíme tou lžící.

  5. Smažíme spíše zvolna, ať se prosmaží mouka a Hraška. Podle potřeby v průběhu smažení přidáváme omastek.

  6. Osmažené placičky klademe na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk.

Poznámka od kuchařky

Zdroj internet, asistence „čmelák“, zdravím do Brna a děkuji.

Placky zase jinak, možná i malinko zdravěji. Každopádně mě překvapila příjemná chuť dýně. Ač stará jak dřevěné uhlí, s dýní jsem vařila poprvé. Ale ne naposledy!