Hodolanská omáčka od Jarouška

82
- reklama -

Suroviny

1 střední cibule – nahrubo nakrájet
300 g klobásy nebo kvalitních špekáčků (možno zkombinovat) – na kostičky
3 sterilované okurky – na kostičky
3 větší střední brambory – na kostičky
1 mrkev – nakrájet nadrobno
1 petržel – nakrájet nadrobno
1 kostka masoxu
1 lžička vegety
1 lžička plnotučné hořčice
3 bobkové listy
3 kuličky celého pepře
3 kuličky nového koření
sůl
200 ml smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience, kromě brambor, dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.

  2. Přidáme nakrájené brambory a po jejich změknutí zahustíme moukou nebo škrobovou moučkou rozkvedlanou ve vodě a provaříme cca 5 minut.

  3. Nakonec přidáme smetanu a prohřejeme.
    Můžeme přidat i vajíčko natvrdo nakrájené na kostičky.

Poznámka od kuchařky

Podáváme samostatně nebo s pečivem.