
Suroviny
- těstoviny vrtule
- 200 g čerstvého baby špenátu
- olej
- cibulka
- klobáska s co největším podílem masa
- česnek
- Niva
- smetana na vaření
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dám vařit podle návodu, včas vypnu a nechám dojít, aby byly „na skus“.
-
Do hrnce se silným dnem na troše oleje osmahnu cibulku, přidám nakrájenou klobásku a orestuju. Přidám pokrájenou nivu a zaliji trochou smetany.
-
Nasypu špenát, přikryji pokličkou a nechám špenát spařit. Přidáme česnek, sůl a pepř a promícháme s těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Bylo skutečně na spěch a opravdu za půl hodiny bylo na stole.
Samé dobré věci (snad jen tu nivu baštím velice zřídka), žádný taveňák, když uzenina, tak pokud možno poctivá a špenát čerstvý, nikoli protlak.
Dělala jsem dnes poprvé, nechala jsem se inspirovat podobnými recepty, ale nenašla jsem tu takový stejný, tak snad mne nikdo neukamenuje 😉
No a množství jednotlivých ingrediencí? Jako vždy, od oka 😀









