Hodně rychlý oběd

114
- reklama -

Suroviny

těstoviny vrtule
200 g čerstvého baby špenátu
olej
cibulka
klobáska s co největším podílem masa
česnek
Niva
smetana na vaření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny dám vařit podle návodu, včas vypnu a nechám dojít, aby byly „na skus“.

  2. Do hrnce se silným dnem na troše oleje osmahnu cibulku, přidám nakrájenou klobásku a orestuju. Přidám pokrájenou nivu a zaliji trochou smetany.

  3. Nasypu špenát, přikryji pokličkou a nechám špenát spařit. Přidáme česnek, sůl a pepř a promícháme s těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Bylo skutečně na spěch a opravdu za půl hodiny bylo na stole.

Samé dobré věci (snad jen tu nivu baštím velice zřídka), žádný taveňák, když uzenina, tak pokud možno poctivá a špenát čerstvý, nikoli protlak.

Dělala jsem dnes poprvé, nechala jsem se inspirovat podobnými recepty, ale nenašla jsem tu takový stejný, tak snad mne nikdo neukamenuje 😉

No a množství jednotlivých ingrediencí? Jako vždy, od oka 😀