Hodně rychlá povidla

79
- reklama -

Suroviny

1 kg švestek
cukr
(Na přezrálé švestky cukr není potřeba, méně zralé-cca na 1kg švestek hrnek cukru. Jinak dochucení podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované švestky si s trochou vody rozmixujeme na jemno.

  2. Dáme do hrnce nebo pánvičky s nepřilnavým povrchem, dle sladkosti švestek přidáme cukr (nejlepší jsou samozřejmě přezrálé).

  3. Necháme cca 2 hodiny vařit, občas promícháme. Výsledný efekt by měl být klasická konzistence povidel (jaké znáte např. z obchodu)

Poznámka od kuchařky

Zrychlený recept na povidla, chutnají opravdu stejně jako zavařená, rozmixování zrychlí dobu vaření.

Můžete přidat rum, já nedávala. Opravdu jsou lepší přezrálé švestky, já neměla, a povidla jsou i přes dost přidaného cukru kyselejší. Ale jsou výborná, zvlášť s lívancema:)

Povidla jsem dělala a použila ihned. Nemám proto žádné zkušenosti s dobou trvanlivosti. Ale pokud se dají do sklenic, zalijí rumem, měla by vydržet snad dlouho, ale jak říkám, opravdu si nejsem jistá, tak se omlouvám!!