
Suroviny
- cca 0,5 kg mletého hovězího masa
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 2 šalotky
- kousek másla
- sůl
- kukuřičná strouhanka na případné zahuštění
- 150 g žampionů (1 balení)
- kousek másla
- sůl
- mletý kmín
- 2-3 PL ovesné smetany
- 1 vejce na potření
- olej na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Šalotku nakrájíme nadrobno a na másle ji krátce orestujeme. Česnek prolisujeme.
-
Mleté maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, orestovanou šalotku, prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
-
Žampiony nakrájíme na plátky a na kousku másla je krátce orestujeme. Lehce osolíme, okmínujeme. Přidáme smetanu a pár minut mícháme.
-
Pekáček vymažeme. Z mletého masa vytvoříme bochánky a klademe je na plech. Trochu je zploštíme a uprostřed skleničkou vytvoříme důlek, do kterého dáme žampiony.
-
Vejce rozšleháme a potřeme jím okraje hnízd.
-
Dáme do trouby a pečeme na cca 180 stupňů asi 40-50 minut – maso musí být hotové.
-
Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
V nějakém časopise jsem kdysi dávno viděla tento recept, už si ho nepamatuji, tak jsem ho vytvořila podle sebe.









