Hnízda z mletého masa plněná žampiony

131
- reklama -

Suroviny

cca 0,5 kg mletého hovězího masa
2 vejce
3 stroužky česneku
2 šalotky
kousek másla
sůl
kukuřičná strouhanka na případné zahuštění
150 g žampionů (1 balení)
kousek másla
sůl
mletý kmín
2-3 PL ovesné smetany
1 vejce na potření
olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku nakrájíme nadrobno a na másle ji krátce orestujeme. Česnek prolisujeme.

  2. Mleté maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, orestovanou šalotku, prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Osolíme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

  3. Žampiony nakrájíme na plátky a na kousku másla je krátce orestujeme. Lehce osolíme, okmínujeme. Přidáme smetanu a pár minut mícháme.

  4. Pekáček vymažeme. Z mletého masa vytvoříme bochánky a klademe je na plech. Trochu je zploštíme a uprostřed skleničkou vytvoříme důlek, do kterého dáme žampiony.

  5. Vejce rozšleháme a potřeme jím okraje hnízd.

  6. Dáme do trouby a pečeme na cca 180 stupňů asi 40-50 minut – maso musí být hotové.

  7. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

V nějakém časopise jsem kdysi dávno viděla tento recept, už si ho nepamatuji, tak jsem ho vytvořila podle sebe.