
- reklama -
Suroviny
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 stroužek česneku
- 70 g šunky nebo libové anglické
- malá červená cibule
- 3 lžíce jogurtu nebo majonézy (nebo napůl)
- 2 lžíce oleje
- mletý kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Hlívu nakrájíme na proužky. Podusíme ji na oleji s celým česnekem, solí a kmínem cca 8-10 minut. Hlíva musí být měkká a všechna tekutina odpařena. Poté ji necháme vychladnout.
-
Mezitím nakrájíme šunku a cibuli na kousky. Změklý česnek rozmačkáme, podobá se pečenému a má jemnější chuť.
-
Vychladlou hlívu smícháme s cibulí, česnekem a šunkou. Vše spojíme s jogurtem nebo majonézou a dochutíme pepřem, případně solí.
-
Salát necháme uležet. Podáváme s pečivem, posypaný natí zelené jarní cibulky
Kuchařka: mika59









