
Suroviny
4 porce
- libovější bůček (kdo ho nerad, může dát jinou část vepřového)
- 3 cibule
- 5 kusů hlívy (může být klidně víc)
- 1 lžíce zázvoru
- 1 lžíce koření na vepřovou pečeni
- hladká mouka na obalení masa
- olej
- solamyl
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Bůček si nařežeme jakoby na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a prudce osmažíme po obou stranách, k němu přidáme všechny nakrájené cibule, promícháme, aby se dostala cibule na dno, takto dusíme tak půl hodiny(může se i malinko napálit).
-
Pak přilijeme vodu, oškrábeme dno, přidáme zázvor a koření na pečeni, přikryjeme a dusíme do téměř změknutí masa.
-
Zatím si pokrájíme hlívu na proužky, všechnu přidáme k masu, dosolíme a dusíme ještě dál, až je všechno měkké.
-
Pokud by nestačila zahustit omáčku mouka z obalování, uděláme si do malého množství vody solamyl, smícháme a vlijeme do omáčky.
Poznámka od kuchařky
Říká se, že bůček není až tak zdravý, ale hlíva je zdravá velmi, tak se to moc hezky doplňuje. Jídlo jsem udělala přesně podle našich chutí a vám doporučuji, aby jste to vyzkoušeli-stojí totiž za to!