Suroviny
cca 6 krajíců
- 250 g hlívy ústřičné
- 50 g slaniny
- cibuli -zelenou část
- 150 g tvarůžků
- pepř
- kmín
- sůl podle chuti (ale se solí opatrně, tvarůžky jsou slané)
- zelenou petrželku na ozdobení
Postup přípravy receptu
-
Slaninu si nakrájíme na kostičky a osmahneme.
-
Přidáme na proužky nakrájenou hlívu, na kolečka nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Osolíme, opepříme, okmínujeme.
-
Zalijeme malým množstvím vody a dusíme, až se voda zcela vyvaří a dáme vychladit.
-
Tvarůžky pokrájíme na menší kousky, přidáme hlívu, promícháme a buď umeleme, nebo rozsekáme tyčovým mixérem.
-
Natíráme na topinky potřené česnekem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Houby, Česká encyklopedie
Původně to měly být Bedlové topinky. Zamyšleně jsem se oblíkla a šla si koupit hlívu. Až přišel zeť a koukal na ten recept v té knize a říkal: „Ty jsi sehnala bedly?“ Ŕíkám:..“ne, proč??“ „No, že děláš bedlové topinky!“ Tak se omlouvám, asi jsem byla zamyšlená, nebo, jak je mým zvykem popletená, ale i z hlívy tahle pomazánka vůbec nezklamala!! 😀