Hlívová polévka

227
- reklama -

Suroviny
8 porcí

10 dkg másla
30 dkg hlívy ústřičné
1/4 celeru
3 mrkve
6 větších brambor
mletý kmín
1 kostka masoxu
sůl
5 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 lžičky mletého kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu, mrkev, celer očistěte. Brambory oloupejte a nakrájejte na vyhovující kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do jedné mísy nastrouhejte na hrubém struhadle mrkev a celer, přidejte brambory, celý pepř, nové koření, kmín, sůl.

  3. Na másle necháme 5 minut podusit hlívu. Potom vše, co máme v míse, dáme do hrnce a ještě 8 minut podusíme. Zalijeme 2 litry studené vody a přidáme masox.

    Když voda začne vařit, vaříme 20 minut, na konec můžeme ještě osolit dle chuti.

Poznámka od kuchařky

Doma tuto polévku vařím často, přítel ji zbožňuje. 🙂 Myslím, že by to bylo dobré i bez masoxu, ale vařila jsem podle časopisu a tam je masox uvedený.

Přeji dobrou chuť 🙂