
Suroviny
- 1 kg míchaného mletého masa ( každý si ho může ochutit, jak je zvyklý třeba na sekanou či karbanátky)
- 1 balení hlívy ústřičné
- 1 cibule najemno nakrájená
- 3 velké stroužky česneku
- 1 červená paprika nakrájená najemno
- 2 vejce
- 1 starší rohlík namočený
- sladká paprika
- majoránka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme se všemi přísadami, tzn. kořením, vymačkaným a rozmělněným rohlíkem, rozdrceným česnekem, 1 vejcem, červenou paprikou a solí.
-
Hlívu rozdělíme, osolíme a opečeme dohněda na oleji.
-
Do pekáčku, zapékací misky nebo hlubší pánve vhodné do trouby nalijeme trochu oleje, rozprostřeme polovinu masové směsi a poklademe rovnoměrně opečenou hlívou.
-
Zakryjeme druhou polovinou masové směsi, přitlačíme a uprostřed vytvoříme důlek, kam později vyklepneme vajíčko ( můžeme samozřejmě vynechat).
-
Vložíme do trouby rozpálené na 200°C a pečeme.
-
Před koncem pečení vyklepneme do důlku vajíčko a necháme zapéct.
Poznámka od kuchařky
Je to taková improvizace a zamaskování hlívy před manželem, který houby nerad 🙂
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/