Hlíva zapečená v mletém mase

85
- reklama -

Suroviny

1 kg míchaného mletého masa ( každý si ho může ochutit, jak je zvyklý třeba na sekanou či karbanátky)
1 balení hlívy ústřičné
1 cibule najemno nakrájená
3 velké stroužky česneku
1 červená paprika nakrájená najemno
2 vejce
1 starší rohlík namočený
sladká paprika
majoránka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se všemi přísadami, tzn. kořením, vymačkaným a rozmělněným rohlíkem, rozdrceným česnekem, 1 vejcem, červenou paprikou a solí.

  2. Hlívu rozdělíme, osolíme a opečeme dohněda na oleji.

  3. Do pekáčku, zapékací misky nebo hlubší pánve vhodné do trouby nalijeme trochu oleje, rozprostřeme polovinu masové směsi a poklademe rovnoměrně opečenou hlívou.

  4. Zakryjeme druhou polovinou masové směsi, přitlačíme a uprostřed vytvoříme důlek, kam později vyklepneme vajíčko ( můžeme samozřejmě vynechat).

  5. Vložíme do trouby rozpálené na 200°C a pečeme.

  6. Před koncem pečení vyklepneme do důlku vajíčko a necháme zapéct.

Poznámka od kuchařky

Je to taková improvizace a zamaskování hlívy před manželem, který houby nerad 🙂

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/