
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 větší celer
- 3 velké mrkve
- 1 kostka BIO zeleninového bujonu Würzl
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 100 ml isoly bio rýžového krému
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na větší kousky a vhodíme do hrnce.
-
Přidáme vodu, zeleninový bujon a vaříme doměkka. Množství vody záleží na tom, jakou konzistenci pyré chcete máte rádi.
-
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme na krájenou hlívu a necháme cca 10 minut restovat.
-
Nakonec vmícháme rýžový krém, osolíme a dusíme dalších cca 5 minut.
-
Jakmile je zelenina uvařená, ponorným mixérem ji rozmixujeme na hladké pyré a případně ještě dosolíme.
Podáváme s hlívou a rýžovým krémem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Susa