
- reklama -
Suroviny
- hlíva
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- hladká mouka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Hlívové „klobouky“ podusíme asi 10 – 15 minut doměkka, necháme okapat a zchladnout. V tomto okamžiku je můžeme uložit do chladničky jako polotovar na příští den nebo zamrazit.
-
Před samotnou přípravou hlívu osolíme, opepříme, poprášíme drceným kmínem. Obalíme v hladké mouce, oklepeme a zprudka smažíme na oleji dočervena.
-
Jako příloha se hodí chléb, bramborová kaše a pod.
Poznámka od kuchařky
Hlíva je poměrně tuhá houba. Před samotným smažením se doporučuje z důvodu lepší stravitelnosti ji podusit nebo povařit. Platí to i pro hlívu v trojobalu.
Kuchařka: zizala