Hlíva ústřičná jako „minutka“

91
- reklama -

Suroviny

hlíva
sůl
pepř
drcený kmín
hladká mouka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Hlívové „klobouky“ podusíme asi 10 – 15 minut doměkka, necháme okapat a zchladnout. V tomto okamžiku je můžeme uložit do chladničky jako polotovar na příští den nebo zamrazit.

  2. Před samotnou přípravou hlívu osolíme, opepříme, poprášíme drceným kmínem. Obalíme v hladké mouce, oklepeme a zprudka smažíme na oleji dočervena.

  3. Jako příloha se hodí chléb, bramborová kaše a pod.

Poznámka od kuchařky

Hlíva je poměrně tuhá houba. Před samotným smažením se doporučuje z důvodu lepší stravitelnosti ji podusit nebo povařit. Platí to i pro hlívu v trojobalu.