- reklama -
Suroviny
- 400 g hlívy ústříčné
- 150 g Šmakouna – použila jsem Mexico
- 1 mladá cuketa
- 3 jarní cibulky
- čerstvý tymián
- hrst malých keříčkových rajčat ( nebo cherry )
- listy medvědího česneku – množství podle chuti
- olivový olej
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme očištěnou hlívu – menší necháme v celku, větší nakrájíme, osolíme a chvíli opékáme.
-
Cuketu a Šmakouna nakrájíme na hranolky, bílé části cibulek na větší kousky, rajčata rozpůlíme a vše přidáme k hlívě.
-
Restujeme – zelenina musí zůstat “ na skus „.
-
Na závěr dochutíme pepřem a posypeme jemně nakrájeným medvědím česnekem, lístky tymiánu a cibulkovou natí.
-
Ozdobíme bazalkou.
Kuchařka: maris