
- reklama -
Suroviny
- hlíva ústřičná
- kvalitní olej
- sůl
- ořechy
- mandle
- sezamová semínka (i jiná)
Postup přípravy receptu
-
Hlívu nakrájíme na nudličky a na pár lžících rozpáleného oleje restujeme za stálého míchání a přehazování, tak dlouho, až se nudličky zkroutí a jsou takové vysušené.
-
Vyndáme je z oleje, necháme je okapat, vychladnout a pak teprve osolíme. Pokud hlívu osolíme dříve, pustí vodu, je taková měkká a už nedocílíme té křupavosti.
-
Studené hlívové nudličky smícháme s libovolnými druhy ořechů a semínek.
-
Já jsem měla solené a pražené arašídy, mandle, vlašské ořechy a solená pražená dýňová, slunečnicová a sezamová semínka.
-
Vše důkladně promícháme a případně můžeme ještě dochutit oblíbeným kořením.
-
Pokud nám zbyde do druhého dne, nedáváme do lednice, ani nikam jinam kde je vlhko. Oříšky s hlívou by navlhly a bylo by po křupání.
Kuchařka: HankaPu








