Hlíva s mrkví a hráškem

51
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g hlívy ústřičné
150 g mrkve
150 g mraženého hrášku
60 g másla
sůl
mletý bílý pepř
1 kostka bujónu
200 g zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme a nastrouháme na hrubé nudličky, nebo nasekáme na drobno, mrkev nastrouháme na nudličky. V pánvi na rozehřátém másle hlívu s rozdrobeným bujónem restujeme (rychle) asi 10 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme mrkev, hrášek a restujeme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme smetanu. Za stálého míchání krátce povaříme a odstavíme.

Poznámka od kuchařky

Kdo chce mít zeleninu křupavou, tak zkrátí čas restování na polovinu – 5+5 minut.