- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g hlívy ústřičné
- 150 g mrkve
- 150 g mraženého hrášku
- 60 g másla
- sůl
- mletý bílý pepř
- 1 kostka bujónu
- 200 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Hlívu očistíme a nastrouháme na hrubé nudličky, nebo nasekáme na drobno, mrkev nastrouháme na nudličky. V pánvi na rozehřátém másle hlívu s rozdrobeným bujónem restujeme (rychle) asi 10 minut.
-
Přidáme mrkev, hrášek a restujeme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme smetanu. Za stálého míchání krátce povaříme a odstavíme.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce mít zeleninu křupavou, tak zkrátí čas restování na polovinu – 5+5 minut.
Kuchařka: JanaB1