- reklama -
Suroviny
- 300 g hlívy
- 1/2 menší hlávky kapusty
- 100 g pikantní klobásy (můžeme vynechat)
- 3 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Hlívu i kapustu očistíme a nakrájíme na proužky.
-
V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme houby a kapustu, jemně pokrájený česnek a krátce orestujeme.
-
Mírně vše podlijeme, osolíme, přidáme lístky tymiánu (nebo špetku sušeného) a podusíme doměkka. Před koncem přidáme nakrájenou klobásu a společně dovaříme.
-
Dochutíme pepřem a na talířích posypeme petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem nebo jen s pečivem.
Kuchařka: maris