Hlíva na rozmarýnu

48
- reklama -

Suroviny

hlíva ústřičná (čerstvá nebo sušená)
olivový olej
6 stroužků česneku nasekaných nadrobno
rozmarýn
1 lžička másla (použila jsem slané)
1 lžička kukuřičné mouky
trocha worcesterové omáčky
1/2 zeleninové bujonové kostky Maggi rozpuštěné v 1/2 malého hrnku vody
(nesolila jsem)

Postup přípravy receptu

  1. Ak pouzivame susenu hlivu, vopred si ju na pol hodinu namacame vo vode a potom nakrajame na mensie kusky. Na olivovom oleji 1 minutku opekame nasekany cesnak, pridame nakrajanu hlivu a 3 minutky opekame na slabom ohni, miesame.


    Zobrazit celý recept

  2. Pridame trocha rozmarinu (pouzila som suseny) a lyzicku masla. Maslo nechame roztopit.

  3. Ked je roztopene, hlivu zaprasime kukuricnou muckou, dobre premiesame, pridame trocha worcesterskej omacky a vsetko zalejem vodou, v ktorej sme rozpustili Maggi kocku.

  4. Premiesame a zakryte dusime asi 10 minut, kym voda nezhustne. Obcas premiesame.

Poznámka od kuchařky

Je to vhodne ako priloha alebo jest s chlebom, ci plackou.

http://ssalonis.blogspot.com/2010/03/hliva-na-rozm…