Suroviny
- 1 malá máslová dýně
- 1 velká brambora
- máslo
- strouhnutí čerstvého zázvoru
- střik limetkové šťávy
- sůl, pepř
- 2 hrsti kapustiček
- miska hlívy
- špetka mleté papriky
- čerstvá petrželka
- stroužek česneku
- kousek cibule
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou dýni a bramboru uvaříme doměkka, dosolíme, opepříme, strouhneme kousek zázvoru a trošičku limetkové šťávy. Rozšťoucháme s malým kouskem másla na pyré.
-
Mezitím si na kousku cibulky podusíme hlívu na větší kusy “ na skus“, před přidáním hlívy dáme trochu papriky. Osolíme, opepříme, přidáme hrstičku petrželky nasekané.
-
Ve finále kapustičky – sloupneme vrchní lístky, rozpůlíme, vyřízneme košťálek, hodně osolíme a opepříme. Na pánvi s tlustým dnem rozehřejeme lžíci másla, stáhneme plamen, dáme kapustičky řezem dolů, necháme cca tři minutky, vypneme a otočíme „na zádíčka“, vhodíme kousek nasekaného česneku, přiklopíme a necháme asi 5 minut dojít.
-
Podáváme.
Poznámka od kuchařky
Panu Cuketkovi za tuto úpravu těch kulatých zelených potvůrek “ na zádíčka“ návrh na Nobelovu cenu…
Můj recept z Labužníka včetně foto.