Hlíva, kapustičky na zádíčka a dýňové pyré

45
- reklama -

Suroviny

1 malá máslová dýně
1 velká brambora
máslo
strouhnutí čerstvého zázvoru
střik limetkové šťávy
sůl, pepř
2 hrsti kapustiček
miska hlívy
špetka mleté papriky
čerstvá petrželka
stroužek česneku
kousek cibule

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou dýni a bramboru uvaříme doměkka, dosolíme, opepříme, strouhneme kousek zázvoru a trošičku limetkové šťávy. Rozšťoucháme s malým kouskem másla na pyré.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si na kousku cibulky podusíme hlívu na větší kusy “ na skus“, před přidáním hlívy dáme trochu papriky. Osolíme, opepříme, přidáme hrstičku petrželky nasekané.

  3. Ve finále kapustičky – sloupneme vrchní lístky, rozpůlíme, vyřízneme košťálek, hodně osolíme a opepříme. Na pánvi s tlustým dnem rozehřejeme lžíci másla, stáhneme plamen, dáme kapustičky řezem dolů, necháme cca tři minutky, vypneme a otočíme „na zádíčka“, vhodíme kousek nasekaného česneku, přiklopíme a necháme asi 5 minut dojít.

  4. Podáváme.

Poznámka od kuchařky

Panu Cuketkovi za tuto úpravu těch kulatých zelených potvůrek “ na zádíčka“ návrh na Nobelovu cenu…

Můj recept z Labužníka včetně foto.