![Hlávkový salát se smaženým vejcem_5ff6bbc4864cd.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hlavkovy-salat-se-smazenym-vejcem_5ff6bbc474023.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 hlávkový salát
- 2 vejce
- 4 pl strouhanky
- sůl, pepř
- 1 kl másla
- Dresink:
- 4 pl oleje
- šťáva z půlky citronu
- sůl, pepř
- javorový sirup nebo med
Postup přípravy receptu
-
Hlávkový salát propereme, rozkrojíme nebo natrháme a rozdělíme na dva talíře.
-
V pánvi opražíme na sucho strouhanku a přesypeme do misky. Vajíčka vyklepneme, rozmícháme, osolíme, opepříme a na másle je za stálého míchání usmažíme. Přisypeme k nim opraženou strouhanku a promícháme.
-
Olej a citronovou šťávu dáme do misky a šleháme metličkou, až se udělá hustší zálivka. Osolíme, opepříme a přidáme pár kapek javorového sirupu nebo medu na dochucení.
-
Vaječnou směs rozdělíme na porce salátu. Dresinkem salát polijeme a ihned podáváme, dokud je strouhanka křupavá. Můžeme posypat bylinkami.
Kuchařka: Lenunka