Hlávkový salát s nálevem

236
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

1 hlávkový salát
5 dkg špeku
voda
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Salát omyjeme a nakrájíme na proužky. Svaříme vodu s octem a cukrem. Množství dle chutí, zhruba platí stejné množství cukru moučky a stejné množství octa (já dávám po lžících). Je ale třeba chutnat, i já to někdy chutnám několikrát, záleží i na octu.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté co se to prohřeje necháme zchladit. Poté co je nálev vychlazený, tak ho nalijeme na salát. Nakonec nakrájíme špek na kostičky a osmahneme.

  3. Přidáme horký do salátu, někdo dává i omastek co se uvolní, někdo ne. Záleží co kdo má rád.

Poznámka od kuchařky

Ocet doporučuji povařit. Jelikož se trochu zjemní, nepovařený ocet má někdy takovou hořkou pachuť.