- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 1 hlávkový salát
- 5 dkg špeku
- voda
- cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Salát omyjeme a nakrájíme na proužky. Svaříme vodu s octem a cukrem. Množství dle chutí, zhruba platí stejné množství cukru moučky a stejné množství octa (já dávám po lžících). Je ale třeba chutnat, i já to někdy chutnám několikrát, záleží i na octu.
-
Poté co se to prohřeje necháme zchladit. Poté co je nálev vychlazený, tak ho nalijeme na salát. Nakonec nakrájíme špek na kostičky a osmahneme.
-
Přidáme horký do salátu, někdo dává i omastek co se uvolní, někdo ne. Záleží co kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Ocet doporučuji povařit. Jelikož se trochu zjemní, nepovařený ocet má někdy takovou hořkou pachuť.
Kuchařka: Blanka23