„Hit internetu“ Smetanová jarní pomazánka

31
- reklama -

Suroviny
8 porcí

380 g smetanového jogurtu
100 g smetany ke šlehání (40%)
10 g čerstvé pažitky
5 malých ředkviček
mořská sůl
čistá utěrka
cedník

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy vyklopte jogurt a přilijte 100 g (asi půl kelímku) smetany ke šlehání. Pořádně promíchejte.


    Zobrazit celý recept

  2. Cedník si vyložte čistou utěrkou a postavte ho do vyššího hrnce tak, aby se dno cedníku nedotýkalo dna hrnce.

  3. Do utěrky vyklopte jogurtovou směs a přikryjte ji volnými cípy, aby byla úplně zakrytá.

  4. Na takto připravený smotek z utěrky položte závaží (já použila svůj úderný kameninový hmoždíř, ale klidně zvolte i čistý kámen, nebo velkou konzervu).

  5. Celý cedník i s hrncem pořádně omotejte potravinovou fólií a uložte do lednice alespoň na osm hodin pořádně odležet (nejlépe přes noc).

  6. Odkapanou směs přesuňte do mísy a podle chuti osolte čerstvě mletou himalájskou solí.

  7. Pažitku si nakrájejte na drobno a přidejte do smetanového základu.

  8. Ředkvičky nastrouhejte na jemno, pořádně z nich vymačkejte vodu a přisypte do pomazánky.

  9. Vše poctivě promíchejte a můžete podávat.

Poznámka od kuchařky

Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/smetanova-jarni-p…