- reklama -
Suroviny
- 2 ks sedlčanského Hermelínu (1 ks po 80 g)
- 1 ks kaki
- 1 ks jablka
- 1/2 malé cibule
- 2 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
- 3 vrchovaté lžíce tatarské omáčky
- špetka soli
- špetka mletého pepře
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno. Kaki a jablko oloupeme a společně se sýry nakrájíme na malé kostičky.
-
Vše v míse okořeníme a dobře promícháme s jogurtem a tatarkou, které si množstvím přizpůsobíme dle své potřeby a chuti.
-
Dáme do lednice vychladit a podáváme s čerstvým pečivem. Vychlazený salát můžeme také navrstvit na nakrájené plátky rohlíků nebo bagety a ozdobit zelenou bylinkou.
Poznámka od kuchařky
Zase mám spoustu Kaki(sleva Kaufland):-)tak experimentuji a o chutný salát se tady s vámi dělím.
Salát jsem nechala uležet přes noc a chutě se krásně prolnuly.
Místo Hermelínu můžeme použít Camembert, nebo jiný druh sýra krémovité konzistence.
Kuchařka: Anna Kocikova