Hermelínový salát s kaki a jablkem

72
- reklama -

Suroviny

2 ks sedlčanského Hermelínu (1 ks po 80 g)
1 ks kaki
1 ks jablka
1/2 malé cibule
2 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
3 vrchovaté lžíce tatarské omáčky
špetka soli
špetka mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno. Kaki a jablko oloupeme a společně se sýry nakrájíme na malé kostičky.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše v míse okořeníme a dobře promícháme s jogurtem a tatarkou, které si množstvím přizpůsobíme dle své potřeby a chuti.

  3. Dáme do lednice vychladit a podáváme s čerstvým pečivem. Vychlazený salát můžeme také navrstvit na nakrájené plátky rohlíků nebo bagety a ozdobit zelenou bylinkou.

Poznámka od kuchařky

Zase mám spoustu Kaki(sleva Kaufland):-)tak experimentuji a o chutný salát se tady s vámi dělím.

Salát jsem nechala uležet přes noc a chutě se krásně prolnuly.

Místo Hermelínu můžeme použít Camembert, nebo jiný druh sýra krémovité konzistence.