
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g chřestu
- 400 ml bílého vína
- 240 g Hermelínu
- 20 g jáhel
- 1 cibule
- 4 lžíce sekaného kerblíku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Celé stonky chřestu povařte 5 minut ve vodě. Sceďte.
-
Do hrnce dejte nakrájený hermelín s cibulí, jáhly, víno a povařte asi 5 minut.
-
Vše rozmixujte a dle chuti osolte.
-
Omáčkou zalijte horké stonky chřestu a posypte kerblíkem.
-
Tip: Nemáte-li jáhly, vynechejte je a rozmíchejte v troše omáčky lžíci mouky, kterou přidejte ke konci varu za stálého míchání ke zbytku omáčky. Míchejte do zhoustnutí.
Poznámka od kuchařky
Já sem neměl kerblík tak jsem to posypal sekanou petrželkou.
Zdroj – Lenka Požárová: Což takhle dát si… chřest
Kuchař: jirka66