- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové kotlety, kuřecí prsa
- 1 hermelín
- 120 g trvanlivého salámu – Poličan, Vysočina
- sůl
- pepř mletý
- hladká mouka
- rozšlehané vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Do masa opatrně nařízneme hlubší kapsu. Maso osolíme a opepříme. Salám nakrájíme na kostičky. Hermelín v polovině prokrojíme a poté ještě přepůlíme.
-
Měkký vnitřek přimáčkneme na pokrájený salám, trochu přitlačíme, aby se salám na sýr přitiskl, pak každý kus vložíme do masové kapsy a okraje k sobě přitiskneme. Můžeme také kraje spojit masovými jehlicemi.
-
Obalíme řízky v mouce, vejci, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou, tatarkou, zeleninovou oblohou.
Kuchař: recepty73