Hermelínové kousky s pikantní višňovou omáčkou

72
- reklama -

Suroviny

Hermelín
omáčka:
2 lžíce višňového džemu
2 lžíce sladké chilli omáčky
špetka mletého chilli
lžíce citronové šťávy
špetka strouhané citronové kůry
Trojobal:
vejce
hladká mouka
strouhanka
mletá paprika – pálivá nebo uzená
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme omáčku smícháním džemu s chilli omáčkou a zbytkem surovin. Hermelín rozkrojíme na šest trojúhelníčků.

  2. Obalujeme v mouce, vejci, strouhance a opět ve vejci a strouhance. Smažíme zprudka ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Podáváme společně s omáčkou, ještě teplé.

Poznámka od kuchařky

Použijte Hermelín dobře vychlazený. Měla jsem strach, že sýr vyteče, ale ani jeden to nezkusil.