
- reklama -
Suroviny
- Hermelín
- omáčka:
- 2 lžíce višňového džemu
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- špetka mletého chilli
- lžíce citronové šťávy
- špetka strouhané citronové kůry
- Trojobal:
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- mletá paprika – pálivá nebo uzená
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Připravíme omáčku smícháním džemu s chilli omáčkou a zbytkem surovin. Hermelín rozkrojíme na šest trojúhelníčků.
-
Obalujeme v mouce, vejci, strouhance a opět ve vejci a strouhance. Smažíme zprudka ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje. Podáváme společně s omáčkou, ještě teplé.
Poznámka od kuchařky
Použijte Hermelín dobře vychlazený. Měla jsem strach, že sýr vyteče, ale ani jeden to nezkusil.
Kuchařka: mika59