
- reklama -
Suroviny
- 1 smetanový Hermelín
- cca 5 g rozdrobené Nivy (podle chuti)
- 1 PL zakysané smetany
- 2 listy medvědího česneku (nebo 1 prolisovaný stroužek česneku)
- pepř dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Seřízneme povrch Hermelínu jako pokličku. Vnitřek vydlabeme, aby vznikla miska. Smícháme vnitřek Hermelínu, rozdrobenou Nivu, česnek a smetanu, dochutíme pepřem.
-
Naplníme misku, přikryjeme „pokličkou“ a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout.
-
Podáváme s bílým hroznovým vínem.
Poznámka od kuchařky
Doporučuji na misku použít sýr, který není úplně čerstvý, pak by miska byla tužší konzistence. Naopak je lepší použít sýr vyzrálý, uleželý, ne zas ale příliš tekoucí, aby držel dobře tvar misky.
Kuchařka: spagetka