Hermelín zapečený v kaiserce

62
- reklama -

Suroviny

1 kaiserka (měla jsem z Globusu)
1 Hermelín
stroužek česneku
grilovací koření na sýr
malinko oleje
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Z kaiserky odkrojíme vršek a vydlabeme ji. Dovnitř vložíme sýr a napícháme ho klínky česneku. Sýr lehce potřeme olejem a posypeme kořením. Přiklopíme vrškem kaiserky a přikryjeme dvojitým alobalem.

  2. Může se celá zabalit, já ji nebalila. Pečeme na 180°C do změknutí sýru, asi 15-20 minut. Musí se hlídat, aby se kaiserka nespálila. Když začne chytat barvu, vršek sundáme a pečeme přikryté bez.

Poznámka od kuchařky

Někdo mi psal, že to pekl v housce a strašně ztvrdla. Řiďte se zkušeností se svou troubou. Kaiserka byla krásně křupavá, akorát na přikusování.

Inspirace: na YouTube