
- reklama -
Suroviny
- 1 kaiserka (měla jsem z Globusu)
- 1 Hermelín
- stroužek česneku
- grilovací koření na sýr
- malinko oleje
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Z kaiserky odkrojíme vršek a vydlabeme ji. Dovnitř vložíme sýr a napícháme ho klínky česneku. Sýr lehce potřeme olejem a posypeme kořením. Přiklopíme vrškem kaiserky a přikryjeme dvojitým alobalem.
-
Může se celá zabalit, já ji nebalila. Pečeme na 180°C do změknutí sýru, asi 15-20 minut. Musí se hlídat, aby se kaiserka nespálila. Když začne chytat barvu, vršek sundáme a pečeme přikryté bez.
Poznámka od kuchařky
Někdo mi psal, že to pekl v housce a strašně ztvrdla. Řiďte se zkušeností se svou troubou. Kaiserka byla krásně křupavá, akorát na přikusování.
Inspirace: na YouTube
Kuchařka: mika59








