Hermelín v pyžamu

83
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 listové těsto
hladká mouka
6 menších Hermelínů (Tesco, Sedlčanský)
6 plátků anglické slaniny
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečupu
2 stroužky česneku
sůl
pepř
koření na pizzu
cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme na obdélník. Ten rozdělíme na 6 stejných částí.

  2. V misce smícháme hořčici, kečup a rozmačkaný česnek.

  3. Doprostřed každého čtverce rozetřeme trochu této směsi a posypeme kořením na pizzu.

  4. Každý plátek anglické přepůlíme na polovinu. Půlku položíme na listové těsto (doprostřed), na ni Hermelín. Na Hermelín položíme na tenké plátky, nebo na drobné kostičky nakrájenou cuketu, posypeme solí a kořením a položíme zbylý plátek anglické.

  5. Hermelín zabalíme do bochánku, svrchu potřeme vajíčkem a posypeme kmínem.

  6. Dáme do předehřáté trouby zapéct, než listové těsto zezlátne. Pečeme na 180-200°C. Podáváme se zeleninovým salátem.