
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 listové těsto
- hladká mouka
- 6 menších Hermelínů (Tesco, Sedlčanský)
- 6 plátků anglické slaniny
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- koření na pizzu
- cuketa
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme na obdélník. Ten rozdělíme na 6 stejných částí.
-
V misce smícháme hořčici, kečup a rozmačkaný česnek.
-
Doprostřed každého čtverce rozetřeme trochu této směsi a posypeme kořením na pizzu.
-
Každý plátek anglické přepůlíme na polovinu. Půlku položíme na listové těsto (doprostřed), na ni Hermelín. Na Hermelín položíme na tenké plátky, nebo na drobné kostičky nakrájenou cuketu, posypeme solí a kořením a položíme zbylý plátek anglické.
-
Hermelín zabalíme do bochánku, svrchu potřeme vajíčkem a posypeme kmínem.
-
Dáme do předehřáté trouby zapéct, než listové těsto zezlátne. Pečeme na 180-200°C. Podáváme se zeleninovým salátem.
Kuchařka: Montanka